Menu

Projektni tim

Milorad Stanić

Milorad Stanić, od početka prokurista Žičare Učka d.o.o. za pravna i organizacijska pitanja, a od srpnja 2017. direktor društva. Rođen u Rijeci 1958. godine. U mladosti sportaš i aktivist te poduzetnik, a posljednjih 30 godina riječki odvjetnik sa opatijskom adresom stanovanja. Entuzijasta i filantrop, član više civilnih udruga ( Lions Klub Quarneroli Lovran, Lovačko društvo Tetrijeb Delnice i Kuna Lovran, Poslovni klub PartneRi i dr. ).

Smatram da čovjek, osim što brine o svojoj egzistenciji i kao poduzetnik o egzistencijalnoj stabilnosti svojih suradnika, treba doprinositi zajednici kako bi joj barem djelomično vratio za ono što je zajednica pružila njemu tijekom odrastanja, školovanja i rada u toj zajednici.

Opatijska rivijera je nastala i razvijala se zbog Učke, pa zbog kupanja u moru i ponovno će se vratiti Učki. Žičara na Učku je ekološki prihvatljivo prijevozno sredstvo te bitan faktor te povratne transformacije koju nismo uspjeli realizirati već više od 100 godina. To je moj izazov.

Mladen Blažević

Nakon poslovne karijere u osiguravajućim kućama , tvornici Rikard Benčić te realizacije poduzetničkih projekata poput osnivanja i izgradnje Regionalne veletržnice Rijeka –Matulji te osnivanja i upravljanja Kvarner Osiguranjem Rijeka inicirao sam osnivanje konzorcija za izgradnju žičare na Učku 2009. godine.

Svoju viziju o realizaciji ideje stare gotovo 150 godina, izgradnji žičare na našu prekrasnu Učku, sustavno provodim već 11 godina, danas u funkciji  voditelja projekta i prokurista u društvu Žičara Učka d.o.o.

Osnovni cilj, životna misija koju sam utkao u projekt je da žičara na Učku postane  prepoznatljiv proizvod ove regije i dostupna svima.